När du flyttar in:

Inflyttning

Tillträde till lägenheten sker senast klockan 12.00 på den första vardagen i månaden för inflyttningen. In- och utflyttande kan dock komma överens om ett tidigare inflyttningsdatum. Det är viktigt att teckna hemförsäkring som börjar gälla från det datum som tillträde till lägenheten ska ske. Före inflyttningen sker ett möte på Svekilag fastigheters kontor, då bland annat nycklar till lägenheten kvitteras ut.

Andrahandsuthyrning

Kontakta kontoret vid önskad uthyrning i andrahand. Sedan ska en skriftlig ansökan fyllas i. Svekilag fastigheter gokänner andrahandsuthyrningar i 1 år. Önskas andrahandsuthyringen sedan fortsätta behövs en ny förfrågan. Giltiga skäl för andrahandsuthyrning är som följer: Studier på annan ort, tillfälligt arbete på annan ort, samboboende, utlandsvistelse eller annan boende på grund av sjukdom eller ålder. Om förstahandshyresgästen inte flyttar tillbaka till lägenheten ska en uppsägning ske tre månader innan den godkända perioden för andrahandsuthyrning löpt ut.

Innan du hyr ut din lägenhet i andrahand rekommenderas det att tänka på följande:

– Ett skriftligt avtal ska finnas mellan dig och din hyresgäst

– Det är inte tillåtet att förstahandhyresgästen tjänar pengar på att hyra ut i andrahand. Samma hyra ska betalas (med undantag av om ett påslag önskas finnas för en möblerad lägenhet).

– Förstahandshyresgästen ansvarar för att betala in hyran i tid

– Förstahandshyresgästen ansvarar för att andrahandshyresgästen inte stör. Förekommer störningar är det förstahandshyresgästen som riskerar att förlora sitt hyreskontrakt.

Byte av lägenhet

Ett lägenhetsbyte mellan hyresgäster måste gå via hyresvärden som ska godkänna bytet. Ansökan om att byta lägenhet ska ske minst en månad innan önskat bytesdatum. Innan bytet får ske måste ett avtal ha skrivits och en besiktning genomförts.